Ainekset
- 6 naudan kylkipalaa
- 1 iso sipuli
- 2 varsiselleriä
- 2 valkosipulin kynttä
- 8 rkl tomaattipyreetä
- 4 dl punaviintä
- 4 dl lihalientä
- 1 nippu tuoretta timjamia
- 2 laakerinlehteä
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Mausta jokainen kylkipala kevyesti suolalla ja pippurilla. Sivele iso uuninkestävä pannu tai kattila oliiviöljyllä ja kuumenna. Lisää kylkipalat pannulle ja ruskista kummaltakin puolelta noin 2-3 min. Varo laittamasta liikaa lihaa pannulle, vaan paista vähän kerrallaan.
- Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kun kylkipalat ovat ruskistuneet, ota ne sivuun.
- Pilko sipuli, varsiselleri ja porkkanat noin sentin paloiksi. Murskaa valkosipuli.
- Valuta rasva pois pannulta ja lisää tuore öljy sekä kasvikset. Mausta kasvikset kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista noin 5-7 min, kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Pyyhi pannu ja lisää tomaattipyree. Ruskista tomaattipyreetä 4-5 min ajan.
- Lisää viini ja sekoita pannun pohjaa myöten. Vähennä tarvittaessa lämpöä.
- Laita kylkipalat uudelleen pannulle ja lisää lihaliemi. Lisää timjami ja laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja siirrä pannu hautumaan uuniin 3 tunnin ajaksi. Tarkista välillä ja lisää vettä tarvittaessa. Käännä kykipalat, kun paistoaika on puolessa välissä. Ota kansi pois, kun paistoaikaa on jäljellä 20 min. Liha on valmis, kun se on mureaa, mutta ei kuitenkaan hajoa paloiksi.
- Tarjoa perunamuusin tai paistettujen juuresten kera.
Lähetä resepti kaverille
Subscribe
0 Kommenttia
Saatavilla myymälästämme ja kauposta Kotka - Kouvola alueella
Herkuttele laadukkailla lihatuotteilla - tilaa nyt!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.